Νέα

Show_polythematiko
Νέα

2η Πολυθεματική Ημερίδα ISOPLUS

 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 φαρμακοποιών και διατροφολόγων, πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση, και την παροχή τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης στους παρευρισκομένους, ώστε να μπορούν πιο εύκολα και εύστοχα να διαχειριστούν τις ανάγκες και τις απορίες των πελατών τους, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η 2η Πολυθεματική ημερίδα της ISO-PLUS, που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις αρχές Νοεμβρίου.

 

Επιδρούν οι φυτικές στερόλες στη μείωση της χοληστερόλης; Μπορώ να «πολεμήσω» την υψηλή χοληστερίνη μου μόνο με στερόλες; Γιατί ο γιατρός μου, μού είπε να πάρω σελήνιο; Τι μπορώ να κάνω για να εξασφαλίσω ότι τα μάτια μου θα παραμείνουν υγιή; Είναι αλήθεια πως αν τρώω καρότα μπορώ να προστατεύσω την όρασή μου; Δεν μπορώ να κοιμηθώ καθόλου τελευταία, αλλά δεν θέλω να πάρω φάρμακα. Υπάρχει κάτι φυσικό, που θα μπορούσε να με βοηθήσει;
Αυτές είναι λίγες μόνο από τις ερωτήσεις που φτάνουν καθημερινά στα αυτιά φαρμακοποιών και διατροφολόγων, από τους πελάτες τους. Με τον ρόλο των δύο αυτών ειδικοτήτων να ενισχύεται διαρκώς, δεδομένων και των εγγενών αδυναμιών στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας, η ενημέρωση και η εκπαίδευσή τους, για όλα τα νεότερα στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Με αυτόν τον στόχο λοιπόν, αποφασίστηκε η διοργάνωση της 2ης Πολυθεματικής Ημερίδας της ISO-PLUS, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (Ε.Ι.Δ.), την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 φαρμακοποιοί και διατροφολόγοι. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Αθηναΐς στην Αθήνα και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand hotel στη Θεσσαλονίκη.
Είχε 8ωρη διάρκεια, οκτώ ώρες πολύτιμης επιστημονικής ενημέρωσης και ουσιαστικής γνώσης, από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου της υγείας και της διατροφής, οι οποίοι μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις σε μία πληθώρα θεμάτων: φυτικές στερόλες, σεληνίο, βιταμίνη D3, έλαιο krill, καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Κ2, και μελατονίνη.
Μετά το πέρας των επιστημονικών παρουσιάσεων, οι ομιλητές δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους, κάτι που ήλθε να επιβεβαιώσει αφενός την κρισιμότητα των θεμάτων που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν και να τεθούν προς συζήτηση, αφετέρου επιβεβαίωσαν την ίδια την ουσία της ημερίδας: την εκπαίδευση των συμμετεχόντων φαρμακοποιών και διατροφολόγων.

Η ημερίδα ενημέρωσης της ISO-PLUS, είναι η δεύτερη που διοργανώνει η εταιρεία με στόχο την παροχή επιστημονικής γνώσης και ενημέρωσης στους συνεργάτες της και έρχεται να αποδείξει εμπράκτως την δέσμευση της εταιρείας να συμβάλλει ουσιαστικά στην καθιέρωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

 

 

  • Σχετικά Θέματα