Διατροφή

Show_1434
Διατροφή

Ταϊλανδέζικες συνταγές μαγειρικής από τον Ευάγγελο Ζουμπανέα

Χοιρινό με ανανά
Υλικά
750 γρ. χοιρινό κομμένο σε  μικρά κομμάτια
1 φρέσκος ανανάς κομμένος σε κυβάκια
1 κονσέρβα καλαμποκάκια (baby corn)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη μεγάλη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ.σ. σόγια σος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι. Μόλις κάψει προσθέτουμε το χοιρινό, τη σόγια σος,  αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ανανά, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και την πιπεριά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 10 λεπτά.


Κέικ μπανάνα
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
2 ώριμες μπανάνες
250 γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ να γίνουν πολτός. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από την καρύδα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα μίξερ, μέχρι το μίγμα μας να είναι ομοιόμορφο και να στέκεται. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση ορθογώνια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, για περίπου 50 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα και αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.