Ομορφιά

Show_dead_sea
Ομορφιά

Ανακαλύψτε τα μυστικά της Νεκράς Θάλασσας

της Βιβέττας Λαϊνιώτη

Αν και εσείς θέλετε να μάθετε το μυστικό που κρυβόταν πίσω από το λαμπερό δέρμα της Κλεοπάτρας, δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τον «μαγικό κόσμο» της Νεκράς θάλασσας. Aναφέρεται συχνά ως «θαύμα της φύσης», και είναι διάσημη για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες. Εκτός από την Κλεοπάτρα, ο Αριστοτέλης, η βασίλισσα του Σαβά, ο βασιλιάς Σολομών και η Κλεοπάτρα ήταν τακτικοί επισκέπτες της. Είστε έτοιμοι για μια βουτιά στα μυστικά της;

 

Tρία εκατομμύρια χρόνια πριν συνέβη το «θαύμα». Παρουσιάστηκε μια μικρή γεωλογική αναταραχή στην κοιλάδα του Ιορδάνη: ένα ρήγμα. Μέσα σε αυτό έρευσε και συγκεντρώθηκε θαλασσινό νερό, διαμορφώνοντας μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη. Ανά τους αιώνες, είχε πολλά ονόματα. Βιβλικές αναφορές μιλούν για την Αλμυρά Θάλασσα. Την περιγράφουν επίσης ως Θάλασσα Αραβά. Άλλα ονόματά της είναι η Θάλασσα των Σοδόμων, Μπαχρ Λουτ (θάλασσα του Λωτ) και η Ασφαλτίτιδα λίμνη. «Νεκρά» ονομάστηκε όταν ορισμένοι σύγχρονοι επισκέπτες παρατήρησαν απουσία ζωής στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, η θάλασσα δεν έχει καμία υποβρύχια ζωή, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ορυκτά και άλατα, υπάρχει όμως ζωή μέσα και γύρω από αυτήν. Επιπλέον, θεωρείται το πρώτο κέντρο περιποίησης δέρματος στον κόσμο, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο φυσικό Spa του πλανήτη! Μία αμίμητη πηγή, πλούσια σε μοναδικά στον κόσμο μεταλλικά στοιχεία στη μέση του Αφρικανικού Ρήγματος, τροφοδοτούμενη από τα νερά του Ιορδάνη από τον Βορρά και από φυσικές πηγές και ρυάκια από Ανατολή και Δύση.

 

Η ιστορία της Κλεοπάτρας

Από τα αρχαία χρόνια, η Νεκρά Θάλασσα υπήρξε το πιο διάσημο κέντρο ομορφιάς, υγείας και χαλάρωσης. Ακόμη και η Κλεοπάτρα, η οποία ήταν διάσημη για την απίστευτα νεανική εμφάνισή της έως την ωριμότητά της, γοητεύτηκε από τις μυστικές θεραπευτικές δυνάμεις της Νεκράς Θάλασσας. Η πραγματική αιτία για το λαμπερό δέρμα της ήταν η αντιγηραντική δράση των αλάτων της τελευταίας. Σε πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή Έιν-Γκέντι, δίπλα από τη Νεκρά Θάλασσα, ανακαλύφθηκε το πρώτο «εργοστάσιο καλλυντικών», το οποίο της ανήκε. Η ίδια η Κλεοπάτρα, προέβη σε υπερβολικές σπατάλες για να αποκτήσει αποκλειστικά δικαιώματα στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας. Επιπλέον, κατόπιν εντολών της, χτίστηκαν σε όλες τις ακτές της Νεκράς Θάλασσας «εργοστάσια καλλυντικών» και φαρμακευτικών προϊόντων. Τα ερείπια αυτών των εργοστασίων εξακολουθούν να υπάρχουν στο Έϊν-Γκέντι και στο Έϊν-Μπόουκ και αποτελούν απόδειξη για την αιώνια καλλωπιστική ευλογία των αλάτων της Νεκράς Θάλασσας. Τα βιολογικά μεταλλικά στοιχεία που βρίσκουμε σε αυτήν, κάνουν το δέρμα να φαίνεται σφριγηλό, απαλό και υγιέστερο και προσφέρουν ολοκληρωμένη επανόρθωση του δέρματος, θεραπεύοντας τις δερματικές διαταραχές. Συμβάλλουν στη δημιουργία και προώθηση της υγιεινής κυτταρικής ανάπλασης, στην ελαστικότητα και στη διαπερατότητα του δέρματος και συνεπώς μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία των ρυτίδων και άλλων προβλημάτων που προκαλούνται από τη διαδικασία της γήρανσης. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε θείο, είναι πολύ χρήσιμα στον καθαρισμό και στην αφαίρεση των ακαθαρσιών από το δέρμα. Τα βιολογικά μεταλλικά στοιχεία που απαντώνται εδώ σε μοναδικές συγκεντρώσεις, χρησιμοποιούνται επιτυχώς και από την Κοσμετολογία.

Εκτός από την Κλεοπάτρα, ο Αριστοτέλης, η βασίλισσα του Σαβά, ο βασιλιάς Σολομών ήταν τακτικοί επισκέπτες της και οι σύγχρονοι γιατροί συνταγογραφούν συχνά σε ασθενείς με δερματικές παθήσεις λουτρά στα νερά της Νεκράς Θάλασσας.

 

Αφεθείτε στο ευεργετικό άγγιγμα της λάσπης

Τα νερά της Νεκρά Θάλασσας, που είναι 6 φορές πιο αλμυρή από οποιονδήποτε άλλο υδάτινο όγκο, περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις χλωριούχο νάτριο, χλωριούχο ασβέστιο, βρωμιούχο μαγνήσιο, θείο, χλωριούχο κάλιο και χλωριούχο μαγνήσιο. Περιέχουν επίσης, ορυκτά ποτάσας, γύψου και βρωμίου. Το περιβάλλον αυτό δεν επιτρέπει να υπάρχουν ψάρια ή φυτά στη Νεκρά Θάλασσα, εκτός από μερικά μικρόβια. Η χαρακτηριστική λάσπη που υπάρχει στη Νεκρά Θάλασσα επιδρά θεραπευτικά σε πολλές ασθένειες του δέρματος, όπως η ψωρίαση, η αρθρίτιδα, η κεφαλαλγία και το έκζεμα. Το νερό της θρέφει και μαλακώνει το δέρμα.

Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν κάθε χρόνο στη Νεκρά Θάλασσα για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεών τους.

Τα συστατικά της Νεκράς Θάλασσας λειτουργούν ως φυσικό θαύμα και ως εκ τούτου, θεωρούνται από πολλούς επαγγελματίες στον τομέα της υγείας και της περιποίησης του δέρματος, ως οι καλύτεροι φυσικοί θεραπευτικοί πόροι.

Μεταξύ των 21 ευεργετικών συστατικών της, τα 12 είναι μοναδικά και βρίσκονται μόνο στη Νεκρά Θάλασσα και είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία των ρυτίδων του δέρματος και άλλων μεταβολών που προκαλούνται από τη διαδικασία της γήρανσης. Τα προϊόντα της Νεκράς Θάλασσας περιλαμβάνουν μάσκες λάσπης και άλατα μπάνιου, τα οποία εμφανίζουν θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της ψωρίασης.

Επιπλέον, η λάσπη της είναι πολύ χρήσιμη στην ανακούφιση από την αρθρίτιδα. Η εφαρμογή ζεστής λάσπης στις πληγείσες αρθρώσεις ανακουφίζει από τον πόνο και τη δυσκαμψία. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν η λάσπη θερμαίνεται, η ικανότητα των συστατικών να διεισδύουν και να απορροφώνται από το ανθρώπινο σύστημα αυξάνεται και λειτουργεί καλύτερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.