Lifestyle

Show_xmas_home_forweb
Lifestyle

Άρωμα Χριστουγέννων στο σπίτι!

Με δεδομένο ότι ήδη μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, μια γιορτή που μυρίζει όσο καμία άλλη κανέλα, γαρίφαλο και πορτοκάλι, σας δίνουμε συμβουλές για να διακοσμήσετε και να αρωματίσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας τα «δώρα της φύσης». Τα αρώματα από τα αγαπημένα μπαχαρικά των γιορτών, ζεσταίνουν τις αισθήσεις μας και λειτουργούν σαν «βάλσαμο» στην ψυχή και τη διάθεσή μας, εντείνοντας την αίσθηση της θαλπωρής που επιζητούμε τις γιορτινές ημέρες.

Το πιο διαδεδομένο αρωματικό των Χριστουγέννων φτιάχνεται με πορτοκάλι, γαρίφαλο και ξυλάκια κανέλας. Καρφώνετε σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του πορτοκαλιού γαρίφαλα-επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αποπυρηνωτή μήλων (το εργαλείο με το οποίο αφαιρείτε τα κουκούτσια του μήλου) και στο κενό που θα δημιουργηθεί στο πορτοκάλι να γεμίσετε με ξυλάκια κανέλας. Το αρωματικό αυτό πορτοκάλι θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό (χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες της κανέλας και του γαρίφαλου), αρωματίζοντας μοναδικά τον χώρο σας!

Κι αν δεν σας είναι αρκετό το άρωμα κανέλας που αναδύουν τα αρωματικά πορτοκάλια, ρίξτε τη σε σκόνη πάνω από ρόφημα ζεστής σοκολάτας, φτιάξτε σταφιδόψωμο με κανέλα ή ακολουθήστε τη συνταγή μας για χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας! Για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε για το γιορτινό τραπέζι ζεστό κόκκινο κρασί (mulled wine).

Το ζεστό κρασί γεννήθηκε πολύ παλιά, τότε που χάρη στις μη προηγμένες τεχνικές εμφιάλωσης το κρασί χαλούσε γρήγορα. Στα χρόνια της Αναγέννησης, άρχισαν να προσθέτουν μέσα σε αυτό διάφορα μπαχαρικά για να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να έχει ευχάριστη γεύση ακόμη και σε περίπτωση ελαφριάς αλλοίωσης. Κάπως έτσι γεννήθηκε το ζεστό κρασί, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γερμανία και γενικά στις χώρες του Βορρά.

Ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και δάφνη βράζουν συνήθως μέσα στο κόκκινο κρασί, απελευθερώνοντας τα αρώματά τους, ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιούνται επίσης μέλι, πιπέρι και αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών. Συνοδεύει τέλεια ξηρούς καρπούς ή ποικιλία τυριών.


 

  • Σχετικά Θέματα