Διατροφή

Show_%ce%a6%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c_%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%af%ce%b1_forweb
Διατροφή

Φαγητό σε αεροπλάνα και βαπόρια: Τι πρέπει να προσέξετε!

Κάθε καλοκαίρι ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), εκδίδει σχετικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής πριν καταναλώσει κάποιο τρόφιμο ή αναψυκτικό, όταν επιλέγει  να το αγοράσει απ’έξω. Στην κορυφή των προβλημάτων της εν λόγω περιόδου, ο ΕΦΕΤ τοποθετεί, όπως είναι φυσικό, τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συμβάλλουν στη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τις περιπτώσεις που θα «καταφύγουμε» σε καντίνες και μαγαζιά πλοίων ή αεροδρομίων ο ΕΦΕΤ συνιστά και ενημερώνει:
1. Τα έτοιμα σνακς, όπως είναι οι τυρόπιτες, πίτσες, σπανακόπιτες κλπ, πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60ο βαθμών.
2.  Οι σαλάτες που διατίθενται σε salad bar, πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη και σε ειδικές προθήκες για την καλύτερη συντήρησή τους.
3. Τα αναψυκτικά και τα εμφιαλωμένα νερά, πρέπει να βρίσκονται σε ψυγεία που να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία.
4. Προσέχετε πάντα την ημερομηνία λήξης και παραγωγής κάθε προϊόντος. Είναι η «ταυτότητά» του, που θα μας δείξει τη διάρκεια ζωής του και το πόσο φρέσκο είναι.


Δείτε εδώ τα «πρέπει» και τα «μην» που καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας, όταν επιλέγουμε χώρους εστίασης, αλλά και ορισμένα τρόφιμα:

 

  • Σχετικά Θέματα