Διατροφή

Show_1456
Διατροφή

Γευστικές και υγιεινές συνταγές με πρωτεΐνη όρου γάλακτος

Η υγιεινή εκδοχή του Milk Shake Φράουλα
Τώρα μπορείτε να φτιάξετε μια υγιεινή έκδοση της κλασικής συνταγής του αγαπημένου milk shake με γεύση φράουλα! Η Solgar σας προτείνει μια απλή συνταγή milk shake με φράουλες ή άλλα φρούτα της εποχής, που προσφέρει γεύση και ταυτόχρονα μια... ισχυρή δόση από πρωτεΐνες.

Θα χρειαστείτε:

  • 330 ml γάλα ρυζιού με γεύσηβανίλια ή γάλα αμυγδάλου
  • 6 φράουλες ή άλλο ανοιξιάτικο φρούτο της αρεσκείας σας
  • 1 μεζούρα Solgar Whey to go protein powder - γεύση φράουλας

Οδηγίες:
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί και να σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι!

Διατροφικά Στοιχεία:
Θερμίδες: 309
Λιπαρά: 1g
Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 g
Υδατάνθρακες: 26 g
Φυτικές ίνες: 0,3 g
Πρωτεΐνες: 21,5 g


Δροσερό γιαούρτι με μούρα

Ο συνδυασμός φρούτων και γιαουρτιού αποτελεί ένα ιδανικό υγιεινό πρωινό γεύμα. Η προσθήκη πρωτεΐνης ορού γάλακτος όχι μόνο μετατρέπει το πρωινό σας σε μια πηγή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα χαρίζει και μια υπέροχη γεύση. Η Solgar σας προτείνει μια απλή συνταγή γιαουρτιού με μούρα, που μπορεί να σερβιριστεί με μούσλι, δημητριακά ή να ανακατευτεί με λιναρόσπορο.

Θα χρειαστείτε:

  • 300gr γιαούρτι
  • 2 μεζούρες Solgar Whey to Go Protein Powder – γεύση φράουλας
  • 25gr μύρτιλα (blueberries)
  • 25gr σμέουρα (Raspberries)

Οδηγίες:
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά στο μίξερ, να τα τοποθετήσετε σε μπολ και να τα βάλετε στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.

Διατροφικά Στοιχεία:
Θερμίδες: 320
Λιπαρά: 15gr
Κορεσμένα Λιπαρά: 9gr
Υδατάνθρακες: 15gr
Φυτικές ίνες: 1,5gr
Πρωτεΐνες: 30,5gr


Muffins με Βανίλια, Καρύδα και Μπανάνα

Τα Muffins αποτελούν ένα απολαυστικό συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι. Η παρακάτω συνταγή αποδεικνύει ότι τα Muffins μπορούν να είναι και υγιεινά ταυτόχρονα. Προσθέτοντας συστατικά πλούσια σε διατροφικά στοιχεία όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και τα φρούτα, μπορούν να μετατρέψουν τα muffins σε ένα λαχταριστό και υγιεινό ενδιάμεσο γεύμα.
Η Solgar σας προτείνει μια απλή συνταγή παρασκευής muffins με καρύδα, βανίλια, μπανάνα και πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία είναι κατάλληλη και για άτομα που ακολουθούν διατροφή χωρίς την κατανάλωση γλουτένης.

Για την παρασκευή 12 Muffins θα χρειαστείτε:

  • 150gr ρυζάλευρο
  • 50gr αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 100gr ζάχαρη ή άλλο ισοδύναμο γλυκαντικό (π.χ. στέβια ή σιρόπι αγαύης)
  • 3 μεζούρες Solgar Whey to Go Protein Powder – γεύση βανίλιας
  • 50gr καρύδα
  • 180ml ελαιόλαδο
  • 300gr Γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 ώριμες λιωμένες μπανάνες

Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε 12 χάρτινα cupcakes στο ταψί για muffins. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το ρυζάλευρο, τα αμύγδαλα, το baking powder και τα την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και ανακατέψτε τα. Προσθέστε στο ίδιο μπολ τη ζάχαρη και την καρύδα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το ελαιόλαδο, την βανίλια και το γιαούρτι.. Συνδυάστε το υγρό μείγμα με το στερεό σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να συνδυαστούν αρμονικά και προσθέστε στο τέλος τις λιωμένες μπανάνες. Γεμίστε με το μείγμα τις 12 θέσεις για muffins του ειδικού ταψιού και βάλτε τα στον φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να τα παρατηρήσετε να φουσκώσουν. Τα υγιεινά muffins σας είναι έτοιμα!

Διατροφικά Στοιχεία:
Θερμίδες: 324
Λιπαρά: 16gr
Κορεσμένα Λιπαρά: 4,6gr
Υδατάνθρακες: 18gr
Φυτικές ίνες: 2,2gr
Πρωτεΐνες: 10gr