Διατροφή

Show_sintagi_forweb
Διατροφή

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια κανέλας

Τι θα χρειαστείτε:

• 1 ποτήρι σπορέλαιο
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
• 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα φαγητού
• 2 βανίλιες
• ξύσμα πορτοκαλιού
• περίπου 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
• περίπου 1 κ.γ. γαρίφαλο
• 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τον χυμό από το πορτοκάλι (αφού πρώτα έχετε διαλύσει στον χυμό τη σόδα). Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύετε, ενώ παράλληλα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχετε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (όχι όμως πολύ σφιχτό).
Αργότερα, παίρνετε λίγο-λίγο το ζυμάρι το απλώνετε με το χέρι ή με τον πλάστη και με τα κουπάτ (ειδικά σιδεράκια σε διάφορα σχέδια) κόβετε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλετε.
Τέλος, απλώνετε λαδόκολλα στο ταψί, βάζετε πάνω τα μπισκότα και ψήνετε στον φούρνο (αέρα) στους 180° C για 20-25’ (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν).

 

 

  • Σχετικά Θέματα